THE SECRET

Tuesday, March 27, 2007

Drie manieren van netwerkmarketing

Er zijn drie belangrijkste manieren om netwerkmarketing te doen. Soms hangt het af van het bedrijf hoe je aan netwerkmarketing zult doen, maar soms kun je ook binnen een bedrijf verschillende manerieren toepassen, ook als dat misschien niet gestimuleerd wordt.

1. Directe Verkoop. Dit is de methode die onder andere Kim Klaver aanbeveelt. Zorg dat je veel producten verkoopt. Je zorgt voor je eigen inkomen door veel producten te verkopen. Kim Klaver zegt: vind idere dag een nieuwe klant en je hebt na 100 dagen 100 klanten. Je kunt dan ook trainingen krijgen om te leren hoe je dat dan doet.

2. Internet Netwerkmarketing
Alles gaat via internet. Het bedrijf zorgt voor een eigen website voor jou. En via die website verkoop je producten of je bouwt aan je downline (is: mensen inschrijven die ook mee gaan doen. Vaak zorgt het bedrijf dan zelfs voor de nieuwe distributeurs en plaatsen ze in het schema, ook in jouw downline dus. Het klinkt aantrekkelijk, maar het is ook mogelijk dat hier soms fraude in het spel is. Het lijkt me belangrijk om persoonlijke contacten te hebben en ook in levende lijve je upline te zien en genoeg van het bedrijf te weten voordat je hieraan meedoet. Overigens kun je als je bedrijf niet echt via internet werkt, je jezelf via internet promoten natuurlijk.

3. Netwerkmarketing pur sang
Om legaal te zijn moeten er producten verkocht worden. Maar er zijn liefhebbers die het liefst een downline opbouwen, omdat daar het grote geld vandaan moet komen. Als het goed gedaan wordt, wordt een nieuwe vertegenwoordiger/distributeur intensief begeleid, zodat hij precies weet wat te doen als hij nieuwe prospects ontmoet.

Er zijn natuurlijk mengvormen en het leuke is natuurlijk dat je je eigen vorm erin kunt zoeken.
-De directe verkoop is perfect voor mensen die echt een eigen zaak willen beginnen. Zelfs als je vrijwel geen geld hebt, kun je je eigen zaak beginnen, want het bedrijf doet alles voor je: opslag, verzenden en zorg voor de garantie van de producten.
-Voor netwerkmarketing via internet moet je heel goed kijken waar je aan begint, opletten dat je er niet in geluisd wordt, misschien hoef je maar 5 euro te betalen, maar als je er niets voor terug krijgt is het teveel. Er moet officieel een product of dienst aan het netwerkmarketing verbonden zijn, anders is het illegaal.
-Voor nummer drie moet je bereid zijn te doen wat men zegt dat goed is, altijd om begeleiding vragen en vooral door blijven gaan. Er wordt hier een vergelijking gemaakt: doe alsof je een emmer met 100 schelpen hebt. Het kan zijn dat pas nummer 99 een parel bevat. Die parel staat dan voor jouw nieuwe vertegenwoordiger, die met jou in zaken gaat.

Als je geïnteresseerd bent is het altijd beter om informatie in te winnen, hoewel dat als buitenstaander best moeilijk is. Je wordt vaak eerst overgehaald om naar een meeting te komen, terwijl je nog niet goed weet waar het over gaat. Je kunt gewoon naar meetings gaan, maar sta gewoon sterk in je schoenen en zeg heel duidelijk nee als je een bedrijf niet ziet zitten. Als je twijfelt zullen ze je blijven uitnodigen voor meetings. Als je nee zegt en het verder uitzoekt kun je altijd nog op je beslissing terugkomen. En misschien kom je wel op je beslissing terug. Volgens mij blijft netwerkmarketing, ondanks sommige negatieve aspecten ervan een erg leuke manier om er wat bij te verdienen.

No comments: