THE SECRET

Thursday, March 15, 2007

Wat is het effectiefste marketinggereedschap?

Er zijn zes hoofdredenen waarom het insturen van artikelen het effectiefste marketinggereedschap is.

1. Gratis marketing
Je schrijft over je website en je zaken en je zelf. Je stuurt je artikel gratis in naar websites of blogs met e-zines. Aan het eind van het artikel kun je meestal je naam, website en business gegevens invoeren.

2. Auteurschap leidt meestal tot autoriteit.
Je zult bekend worden als autoriteit en expert van de onderwerpen waarover je schrijft. Dat zal jou en je business extra geloofwaardigheid geven. Dat zal je weer helpen in de strijd met de concurrenten. Omdat je een autoriteit bent zullen mensen je respecteren en je vertrouwen. Als je een product of dienst verkoopt is het waarschijnlijker dat ze van jou kopen.

3. Een leven lang marketing
Er is een grote kans dat jouw artikeltjes die op e-zine sites gepubliceerd zijn een leven lang blijven staan! Mensen kunnen bijdragen lezen die jaren geleden toegevoegd zijn. Sommige mensen zijn misschien nieuwsgierig om te lezen als ze informatie zoeken om zich te abonneren op het e-zine.

4. Extra inkomen
Je artikel kan misschien mensen interesseren die je willen inhuren om andere artikeltjes te schrijven of zelfs op seminars te spreken. Anderen zullen ook producten en diensten die door jou gepromoot zijn, aanschaffen. Dit is een mooie manier om je inkomen te vermenigvuldigen.

5. Viral marketing
Dit is het buzz-woord voor een marketingstrategie , waarbij men een individueel persoon aanmoedigt een marketingbericht door te sturen naar anderen. E-zinesites staan hun bezoekers toe hun artikelen te re-publiceren. Je artikelen worden over het hele internet gepubliceerd. Als een persoon je artikel leest, vindt hij het misschien goed en publiceert hij het nogmaale op het net of stuurt het door naar zijn vrienden.

6. Vertrouwen winnen
Als men je artikel leest, zal men minder weerstand of aarzeling ondervinden om je product of dienst te kopen. Bij succesvol verkopen is er eerst vertrouwen voordat de transactie plaatvindt. Dus win eerst vertrouwen en dan zul je er steeds meer profijt van hebben.

Vergeet niet: artikelen insturen naar e-zine sites is gratis. Dit is dus de belangrijkste strategie die ieder zou moeten gebruiken als hij reclame wil maken voor zijn producten of diensten op het internet.

Dit artikel is een verteling/bewerking van Dex Juan in Multileveler

No comments: