THE SECRET

Thursday, July 15, 2010

Verlegen en netwerken

Je hebt misschien al veel tips gelezen over netwerken, maar je bent gewoon verlegen. je weet nog niet eens goed hoe je op mensen af moet stappen, laat staan dat je dat durft. Dan heb ik hier een paar tips voor je. Voordat je naar de netwerkbijeenkomst gaat, bereid je je voor en neemt deze tips goed door. Je kunt ze zelfs in gedachten al uitvoeren, zodat het niet zo vreemd is om het de eerste keer te doen. (Je hersenen denken dan dat je het al een keer gedaan hebt.)

Tips voor het ontmoeten van mensen op een netwerkbijeenkomst.
1. De meeste mensen zijn bang om afgewezen te worden. We zijn allemaal wel eens afgewezen. Maar op zakelijke bijeenkomsten willen mensen graag met elkaar in contact komen. Ze oordelen niet over je. Ze zijn voor nieuwe contacten gekomen.

2. Zoek naar iemand die alleen staat. benader die persoon met een glimlach op je gezicht. Steek je hand uit en stel je voor. je bent verzekerd van een warm welkom want je hebt deze persoon gered van het alleen staan.

3. Als er niemand alleen staat, kijk dan naar de verschillende groepjes in de ruimte. bestudeer de lichaamstaal. Benader niet twee mensen die staan te praten, misschien is het een priv├ęgesprek.

4. Kijk of er een groep is waar de mensen plezier hebben. Loop naar de groep en probeer oogcontact te maken met iemand. Als je eenmaal oogcontact hebt, laat de groep je meestal deelnemen. Dan kun je handen schudden en zeggen: Hoi, ik ben..... Als je geen oogcontact krijgt, moet je wachten of een andere groep opzoeken.

5. Het is fijn om jezelf op deze manier voor te stellen. De meeste mensen hebben in jouw schoenen gestaan. Na jezelf voorgesteld te hebben vraag je naar hun werk of zaak en of ze eerder op zo'n meeting geweest zijn. als je niet weet wat je moet zeggen vraag je eenvoudig: hoe gaan de zaken?

6. Vergeet niet om oprecht te zijn, te glimlachen, oogcontact te maken en interesse te tonen door te luisteren. verwacht dat je geaccepteerd zult worden en je zult ook geaccepteerd worden.
Succes!

1 comment:

Nico said...

Ook zoiets waar ik moe van wordt ,... al die goeroes die jou wel effe vertellen hoe het moet.Onzin.... Wil jij slagen in Netwerkmarketing,.. ga je goed voorbereiden, er is genoeg gratis info te krijgen. En bereid je goed voor... niet 1 week niet 1 maand, misschien wel een jaar.. Train je zelf alvast in persoonlijke groei... Dit is misschien wel het belangrijkste aspect om te slagen in het leven... Dus ook in Netwerkmarketing4you.nl