THE SECRET

Sunday, September 26, 2010

Hoe word ik Rijk?

De rijken worden rijker
Je zorgen maken is op zich nooit een goede keuze. Tenminste als het blijft bij je zorgen maken. Als je merkt dat je je ergens zorgen over gaat maken, moet je meteen actie ondernemen en voorbereidingen treffen zodat je de negatieve verwachtingen kunt keren.

Er zijn deskundigen die zeggen dat het goed komt met de economie. Evenveel zeggen er dat het niet meer goed komt. Moeten wij ons zorgen maken of niet?

Ik zeg: maak je geen zorgen maar tref voorbereidingen.
Als je denkt dat je geen voorbereidingen hoeft te treffen:

Amerika blijft een groot deel van de wereldmarkt in handen houden. Als het slecht gaat met Amerika, zal het slechter gaan met de meeste landen op de wereld, en zeker met Europa en Oost-Aziƫ. Wij in Europa volgen nog steeds de trends uit de Verenigde Staten.

Ik heb pas een paar schokkende artikelen gelezen over de toestand in de Verenigde Staten.
In de New York post van ,,
So long middle class
er worden 25 statistieken vermeld waarom de middenklasse zal verdwijnen en de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Ik wil zo'n maatschappij niet. Daar bovenop komt dat de rijken de macht bezitten. Maar de miljonairs geven ook grootschalig, nu al in Amerika, zoals ik vanmorgen op het journaal zag dat Brad Pitt een hele wijk met huizen heeft gebouwd voor de weder opbouw van New Orleans na de verwoesting door de orkaan Katrina in 2005.

Een paar van die cijfers:
Als je al de salarissen in New York bij elkaar telt, dan verdient de top 5 53% van dat bedrag en onderste 5 verdient minder dan 3 % van dat bedrag. Stel je dat eens voor een een grafiek!

In 2009 zijn 1,4 miljoen Amerikanen failliet verklaard, wat 32 % meer is dan in 2008.

Slechts 5 % van de huishoudens konden de rijzende kosten van het huishouden aanvullen met hun stijgende inkomsten sinds 1975.

21% van alle kinderen leven beneden de armoede grens en zijn afhankelijk van voedselbonnen. Dit begint heel sterk op een derde wereld land te lijken!

De laagste 40 % inkomens verdienen gezamenlijk minder dan 1 % van het nationaal inkomen.

De bonussen op Wallstreet gingen daarentegen waren in 2009 17 procent hoger dan in 2008.

Ondanks de financiƫle crisis is het aantal miljonairs in 2009 in de VS gestegen met 16 %.

duidelijk: de rijken worden rijker en de armen armer. Europa volgt altijd de trend in Amerika

Ik weet niet of je bij de rijken moet horen, maar toch zeker niet bij de armen. Zorg dat je aan de rijke kant komt, zodat je toch minimaal voor je gezin en familie kunt zorgen!

En hoe word je rijk?
Kijk wat succesvolle rijke mensen doen en doe ze na.

No comments: