THE SECRET

Wednesday, August 09, 2006

Hoeveel verdien je?

Bij verschillende netwerkmarketing bedrijven heb je verschillende compensatieplannen(een compensatieplan is een schema waarin staat hoeveel je verdient) Er zijn vier hoofdgroepen van compensatieplannen. En er zijn ook plannen die onderdelen van twee of drie plannen mixen. Ik ben aan het uitzoeken hoeveel je nou echt verdient met welk plan (en bij welk bedrijf).
Ik noem de vier hoofdgroepen:
  1. Unilevelplan
  2. Matrix plan
  3. Binair plan
  4. Stairstep Breakawayplan
Ik ga hier het Unilevelplan behandelen.

1. Unilevelplan
In het boek van Zig Zagler (+ Dr. John P. Hayes: Netwerkmarketing voor Dummies) staat in het kort het plan van de organisatie van Zig Zagler. Als het unilevel plan eenvoudig gebruikt wordt is het winstgevend vanaf het begin. We gaan ervan uit dat er producten verkocht worden. Jij verdient zelf een percentage van wat jij verkoopt en van wat je downline verkoopt (je downline is de groep mensen die jij hebt geholpen om in de organisatie te komen (niveau 1) en de mensen die zij weer in de organisatie geholpen hebben (niveau 2) . Vaak zijn er zeven tot acht niveaus in dit compensatieplan. Op ieder niveau krijgt iedereen van zijn omzet 5 %. Dus op de bodem en op de top verdient iedereen evenveel.

Meestal is het plan ingewikkelder. De organisatie van Zig Zagler betaalt op 10 % op niveau 1, 10% op niveau 2, 15 % op niveau 3, 5 % op niveau 4 en 5 % op niveau 5.
De 15 % op niveau 3 is om mensen te stimuleren om hun organisatie op te bouwen, dus om mensen te zoeken die ook met jou mee willen doen. Het plan wordt ingewikkelder, naarmate je een grotere organisatie krijgt en Director wordt. Dan krijg je bonussen op de verkoop.

Ook Noni gaat uit van het Unilevel plan. Het is wat anders uitgewerkt dan het plan hierboven. Ik leg dit plan morgen uit.
Liefya
www.netwerkmarketing.blieb.nl

No comments: