THE SECRET

Wednesday, August 09, 2006

Compensatieplan van NONI (Tahitian Noni Juice)

Gisteren ben ik naar de uitleg geweest van het Noni-compensatieplan. Dit compensatieplan is een unilevel-plan. Het plan betaalt tot op 8 niveaus diep uit. (Kan nog meer zijn in bijzondere gevallen) Niveaus betekent dat je geld verdient op de producten die mensen verkopen die jij in de organsatie geholpen hebt (nivaeau 1) en van de omzet van de mensen die zij op hun beurt in de organisatie gebracht hebben (niveau 2)
Niet voor iedereen is de betaling tot op 8 niveaus diep; je moet ervoor werken.

Als je zelf de doos met 4 flessen Noni gebruikt en je verkoopt verder niets, dan word je tot 4 niveaus diep uitbetaald en wel het volgende percentage:
niveau 1 :1 %
niveau 2 :5 %
niveau 3 :5 %
niveau 4 :6 %

Als je meer mensen de organisatie binnengebracht hebt én meer gebruikers in je downline (de niveaus onder je) kun je uiteindelijk tot 8 niveaus betaald worden. Op het achtste niveau kunnen het héél veel gebruikers zijn. (Bijvoorbeeld telkens met drie vermenigvuldigd Als jij drie distributeurs in jouw niveau 1 hebt en ieder van hen ook weer drie (enzovoort) , dan krijg je 3x 3 =9 x3=27x3=81x3 (etcetera).

Hiernaast bestaat: Dynamische Compressie, dat betekent dat als er ergens iemand uitvalt op een of ander niveau omdat hij bijvoorbeeld die maand geen doos gekocht heeft, dat dan de commissie naar de volgende in het niveau erboven gaat. (het geld blijft voor de distributeurs en gaat niet terug naar het bedrijf)

Op 8 niveaus diep zijn de percentages die je krijgt:
niveau 1 :1 %
niveau 2 :5 %
niveau 3 :5 %
niveau 4 :6 %
niveau 5 :6 %
niveau 6 :7 %
niveau 7 : 7 %
niveau 8 : 8 %

Dat betekent dus hoe langer je volhoudt, hoe meer je kunt verdienen. In het begin is het percentage niet hoog. Bovendien zijn er dan nog niet veel gebruikers in je downline.

Om de nieuwe distributeurs tóch wat meer geld te laten verdienen in het begin is er de fast start bonus: je krijgt 20 procent commissie over wat je de eerste 60 dagen verkoopt.

Sympathiek bij Noni is dat het duidelijk is dat altijd 45 % verdeeld wordt over de distributeurs. Dit is inclusief de 8 % (wereldwijd) die in een pot voor bonuspools gestopt wordt.

Dus wat verdien je als je net begint met Noni: je hebt vier flessen voor inkoopprijs , dat is 149,50. Verkoopprijs is 180 euro. Als je zelf veel Noni gebruikt is het goedkoop om distributeur te zijn. Als je een goede verkoper bent kun je redelijk met de verkoop van de flessen Noni verdienen. Als je niet makkelijk verkoopt verdien je aan zogenoemd residueel (steeds terugkerend) inkomen niet veel. Als je een lange adem hebt, kun je na een paar jaren goed verdienen.

No comments: