THE SECRET

Saturday, October 28, 2006

Welk bedrijf is beter

Vertaling van Michael Brymer on MLM scams and Pyramid schemes

Welk bedrijf is beter? Een bedrijf dat op één, twee, drie of meer niveaus uitbetaalt? Ik kies voor: meer.

Wat is een piramidebedrijf? Dat is elke organisatie die gevormd is als een piramide. Gewoonlijk verdient de persoon aan de top het meeste geld. Klinkt niet zo slecht, of wel? Ken je bedrijven waar de man aan de top het meeste betaald krijgt? Zijn dat voorbeelden van—scam--?

Voorbeelden van piramidebedrijven zijn: het leger, de kerk, de politie, jouw verzekeringsmaatschappij, je school en je regering, waarschijnlijk elk bedrijf op deze wereld. Jazeker, ze zijn gewoonlijk piramidevormig, met hopen mensen onder aan de ladder die proberen hogerop te komen. Want die vent aan de top verdient het meeste geld. Waar komt het geld vandaan? Wat verkopen ze?

De meeste verkopen dingen die je niet kunt zien, niet kunt aanraken en niet kunt ruiken. Sommigen nemen geld, zonder het zelfs te vragen. Sommigen geven het product na je dood. Maar dat is toch oké? Het zijn legale, dagelijkse bedrijven in de buurt. Dus als je het woord piramide hoort in verband met een organisatie, denk er dan aan dat je de wereld er van vergeven is en dat je er zelfs van afhankelijk bent.

Het enige dat je moet weten over een groep of een organisatie waar je aan meedoet is of het legaal is of niet.

No comments: